Blackjack-huijaus

Blackjack-huijaus

Reppureissaus Aasiassa on monen nuoren unelma. Uudet kokemukset ja kulttuurit houkuttelevat ja nykypäivänä moni uskaltaa lähteä matkaan yksinkin. Reissatessa tulee kuitenkin aina olla varovainen – etenkin yksin matkustaessa, kun kaikki vastuu on itsellä. Matkalaisia yritetään huijata niin pienemmällä kuin suuremmallakin skaalalla ja etenkin näistä suuremmista huijauksista on hyvä olla tietoinen, jos ei halua reissun päättyvän huonosti ja lyhyeen. Yksi näistä suurimmista Kaakkois-Aasiassa toimivista huijauksista on blackjack-huijaus, jota tapahtuu etenkin paljon Kambodzassa.

“Be aware of the blackjack-scam”

Kaakkois-Aasiassa matkustaessa saattaa törmätä useaankin otteeseen varoittavaan tekstiin: Be aware of the blackjack-scam. Tämä viittaa Kaakkois-Aasiassa toimivaan filippiiniläiseen rikollisryhmään, jonka on todettu toimivan ainakin Vietnamissa, Thaimaassa, Malesiassa ja Kambodzassa. Toimintatapa on aina samanlainen ja he kohdistavat “iskunsa” yleisimmin yksin matkustaviin yksilöihin. Yleisesti tämä tapahtuu, kun reissaaja on lepäämässä esimerkiksi puiston penkillä ja tuttavallisen ja ystävällisen oloinen paikallinen lähestyy sinua. Hän aloittaa keskustelun kyselemällä kotimaastasi, jos matkustat yksin, onko tämä ensimmäinen kertasi kyseisessä maassa ja oletko juuri saapunut. Kun he saavat tietää mistä olet kotoisin, yllättyvät he iloisesti ja kertovat, että heidän tyttärensä tai muu sukulaisensa on muuttamassa kotimaahasi, kenties jopa kotikaupunkiisi vaikkapa opiskelemaan. Kaikki tämä tapahtuu hyvin luonnollisesti epäilyjä herättämättä. Seuraavaksi sinua ollaankin jo kutsumassa heidän kotiinsa lounastamaan tai illastamaan, jotta voit kertoa heille enemmän kotimaastasi ja sen tavoista maahasi muuttavaa sukulaistaan ajatellen. Palvelukseksi tästä perhe haluaa tarjota sinulle ruokaa. Kaikki tämä on kuitenkin vain näyttelyä, jotta sinulta päästäisiin lopulta ryöstämään tuhansia euroja. Tarjottu ruoka sisältää huumaavaa ainetta, joka tekee sinusta alttiin manipuloinnille (yleensä GHB:tä tai Rohypnolia) ja heikentää muutenkin hieman toimintakykyäsi. Syy siihen miksi sinut halutaan huumata ja tehdä helpoksi manipuloitavaksi, on se, että sinut kutsutaan opettelemaan blackjack-huijaus, jolla voi tyhjentää toisen pelaajan lompakon. Huijaus saattaa kuulostaa absurdilta ja siltä, ettei siihen helposti lankeaisi, mutta tapauksia tiedetään olevan lukuisia. Eikä se myöskään olisi niin tunnettu kuin se Kaakkois-Aasiassa on, jos näitä tapauksia ei oikeasti tapahtuisi suurella mittakaavalla. Pienen harjoittelun jälkeen peliä aletaan pelata tosissaan ja sinun annetaan aluksi voittaa, jotta itsevarmuutesi pelin suhteen kasvaisi. Seuraavaksi sinua kehotetaan lyömään vetoa suuresta määrästä rahaa, jonka voit tarpeen tullen lainata yhdeltä muista pelaajista – tällä hetkellä onnesi kuitenkin “yllättäen” kääntyy ja menetät kaikki rahasi, kun sinut saatetaan raha-automaatille, jotta voit maksaa suuren velkasi pois. Ennen kuin huomaatkaan, löydät itsesi kadulta ilman pennin penniä. Jos matkustaessa kohtaat blackjack-huijaukseen viittaavia merkkejä, älä hyppää tuntemattomien kyytiin äläkä ikinä syö heidän tarjoamaansa ruokaa. Jos sinut kuitenkin kutsutaan syömään oikeasti ystävällisen ja vilpittömän oloisen perheen luokse, ota vastaan vain asioita, joita näet muidenkin syövän ja juovan.

“Be aware of the blackjack-scam”

Vaikeaa tutkia

Blackjack-huijauksia on vaikeaa tutkia ja monesti jos tapauksista ilmoitetaan poliisille, ei juuri mitään tapahdu kenenkään osapuolen puolesta. Näistä rikoksista ei myöskään anneta isoja tuomioita, joten vaikka rikollinen oikeuteen ja vankilaankin joutuisi, ovat nämä ihmiset vapaana muutaman vuoden sisään.Kun siis nakkaat repun selkääsi ja lähdet matkaan, varo vastaavanlaisia tilanteita ja pidä silmät ja korvat koko ajan auki. Aasian alueella pyörii kymmeniä erilaisia huijausyrityksiä, joilla halutaan tyhjentää rikkaiden länsimaalaisten taskut ja rahapussit. Kannattaa siis etukäteen googlata ja selvittää kohdemaittesi tyypillisiä huijauksia – tällä tavoin tiedät varoittavat merkit ja voit säästyä monelta huijaukselta ja ongelmalta.

 

Vappu

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Loma Liikematkat