Budjettimatkailijan tärkeimmät vinkit

Budjettimatkailijan tärkeimmät vinkit

Monelle ulkomaan reissulle lähteminen saattaa olla kaukainen unelma, sillä moni ajattelee sen maksavan maltaita. Ulkomaan reissulta voi kuitenkin selviytyä todella halvalla, eikä mukavuudestakaan välttämättä tarvitse tinkiä. Jos kuitenkin haluaa matkustaa pienellä budjetilla, on oltava joustava monen asian suhteen.

Mistä säästää?

Kannattaa harkita lentoaikojen suhteen joustamista. Voisitko esimerkiksi lentää pidemmän tai useamman välilaskun kautta, ottaa aikaisen aamulennon tai vain odottaa pidemmän välilaskun ajan? Joiltain lentokentiltä on erittäin helppo siirtyä kaupunkiin, jolloin kannattaa harkita niin pitkää vaihtoaikaa, että voi käydä tutustumassa kaupunkiin ja palata sitten lentokentälle jatkaakseen matkaansa. Sesongin ulkopuolella matkustaminen on budjetin kannalta erittäin tärkeää. Sillä se vaikuttaa niin lipun hintoihin kuin monesti itse kohteenkin hintoihin. Ravintolat, hotellit sekä joskus jopa sisäänpääsymaksut nähtävyyksiin saattavat olla halvempia. Yöpymispaikkaa kannattaa miettiä harkiten, sillä se voi tehdä ison eron kukkaroon. Kysy itseltäsi, tuletko viettämään aktiiviloman lähinnä ulkona häärien ja majapaikka on vain nukkumista varten, vai onko majapaikka nimenomaan rentoutumista varten. Hostellit ovat oiva vaihtoehto, sillä ne ovat moninkertaisesti halvempia kuin hotellit. Myös niiden laatu on parantunut hostellien tullessa yhä suosituimmiksi ja sieltä voikin löytää nuoria reppureissaajia, mutta myös vanhempia pariskuntia nauttimassa kaupunkilomasta. Hostelleista löytyy makuusalien lisäksi myös yksityisiä huoneita, jotka maksavat hieman enemmän, mutta eivät yleensä kuitenkaan hotellihuoneen verran. Toinen vaihtoehto on vuokrata asunto. Esimerkiksi AirBnB tarjoaa laajan skaalan vaihtoehtoja – hulppeista loma-asunnoista aina tavallisiin arkiasuntoihin asti. Kannattaa myös kiinnittää huomiota majapaikan sijaintiin, sillä keskustassa sijaitsevat maksavat yleisesti enemmän, kuin vaikkapa metro- tai junamatkan päässä olevat asunnot taikka hotellit. Ainakin yleensä. Joskus voi olla parempi vaihtoehto majoittua keskustassa, jolloin ei tarvitse kuluttaa rahaa keskustaan kulkemiseen, sillä joskus yöpaikkojen hinnat eivät kuitenkaan vaihtele niin radikaalisti.

Mistä säästää?

Jos yöpymispaikasta löytyy keittiö, kannattaa sitä hyödyntää edes joinain päivinä, jolloin säästää melkoisen paljon ruokakuluista. Jos taas ehdottomasti tykkää syödä ulkona ja kokeilla uusia asioita, kannattaa harkita raskaamman lounaan syömistä, sillä monissa maissa on paljon hyviä lounastarjouksia, joihin monesti kuuluu juoma ja jälkiruoka. Illallisaikaan, jolloin ruoka on kalleimmillaan, tuleekin sitten säästettyä, kun syö vähän kevyemmän illallisen. Ruokapaikkaa etsiessä kannattaa levittäytyä vähän kauemmaksi turistisista nähtävyyksistä, sillä hinnat ovat korkeimmillaan tällaisilla alueilla. Laatu ei myöskään ole kehuttavaa, sillä ravintoloitsijat tietävät, että aina tulee uusia ja nälkäisiä turisteja. Kannattaa siis hakeutua vähän kauemmas näiltä alueilta, jotta voit löytää oikeasti paikallista sekä hyvää ja edullista ruokaa. Jos reissussa tulee liikuttua paljon, on hyvä kantaa mukana pientä evästä ja vettä. Sillä pääsee jo pitkälle, kun ei tarvi jokaisen pienen nälän iskiessä kuluttaa rahaa kahviloihin ja ravintoloihin. Ja toki siinä säästää aikaa, kun voi vaikka bussimatkan aikana syödä välipalansa.Kannattaa myös etsiä ilmaista tekemistä. Monet tahot järjestävät esimerkiksi ilmaisia kävelykierroksia, joilla pääsee tutustumaan kaupunkiin ja sen historiaan. Jos tällaisen kierroksen käy esimerkiksi ensimmäisten päivien aikana, on myöhemmin kaupungissa itsenäisesti liikkuminen helpompaa. Museoilla on usein myös ilmaispäiviä kerran viikossa, jotka kannattaa hyödyntää. Tällaisia asioita kannattaa selvitellä oman majapaikan tai vaikkapa internetin kautta. Lähestulkoon kaikilla kaupungeilla on myös oma turistipassinsa, jolla saa tuntuvia alennuksia ja jopa ilmaisia sisäänpääsyjä moniin nähtävyyksiin. Budjetin tekeminen lomalle kannattaa. Näin voit päättää missä asioissa haluat säästää ja missä et. Ehkäpä haluat käyttää paljon rahaa ruokaan, mutta voit kuitenkin yöpyä hieman heppoisemmassa majapaikassa.

Vappu

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Loma Liikematkat