Espanjan parhaat matkakohteet

Espanjan parhaat matkakohteet

Espanja on yksi suosituimmista matkakohteista suomalaisille. Sinne matkustaa vuosittain miljoonia turisteja Suomesta ja muualta maailmasta. Espanja onkin yksi kaikkein perinteisimmistä rantalomakohteista, joka on pysynyt suosiossa jo kymmeniä vuosia. Espanjan turismin loppu ei ole vieläkään näkyvissä, nimittäin maa tarjoaakin lukuisan määrän toistaan upeampia matkakohteita. Espanja tarjoaakin matkakohteita erittäin monipuolisesti, jokaiseen makuun. Monipuolisten matkakohteiden lisäksi Espanja tarjoaa myös sen lumoavan kulttuurin, joka varmasti vie jokaisen turistin mennessään. Espanjan kulttuuri onkin yksi Euroopan rikkaimmista, joka on pystynyt pitämään jopa länsimaalaistumisen myötä kiinni omista perinteistään ja tavoistaan.

Espanja on myös siitä loistava lomakohde, että sinne pystyy matkustamaan vuoden jokaisena aikana. Kesäisin Espanjan mantere on loistava paikka matkustaa aurinko ja rantalomalle. Mantereella riittääkin nähtävää joka makuun ja riippuen sijainnista, voikin valita itse millaisen ilmaston lomalleen haluaa. Kesäisin tietenkin kannattaa silti muistaa, että joka puolella Espanjaa on lämmintä. Talvella taas kun Manner-espanja kylmenee, voi lomalle lähteä Kanarian saarille. Kanarian saarilla ilmasto on talvellakin aurinkoinen ja lämmin. Lämpötilat ovat myös mukavissa lukemissa, nimittäin saari-ilmasto pitää lämpötilat siedettävinä ympäri vuoden. Kanarian saarilla onkin valinnan varaa, nimittäin saaria on yhteensä viisi ja jokaisella on omat puolensa. Suosituimmat saaret Kanarialla ovat Gran Kanaria, Teneriffa, Fuerteventura ja Lanzarote. Näistä saarista löytyykin paljon valinnanvaraa sen mukaan, että mitä kukin lomaltaan haluaa.

Mitkä ovat sitten Espanjan parhaat kohteet?

Espanjan

Tämä onkin vaikea kysymys, nimittäin parhaat kohteet lista riippuu täysin sen kirjoittajasta. Tämän takia käymmekin hieman läpi Espanjan eri kohteita ja niiden ominaisuuksia, jotta voi sitten itse valita itselleen mieluisimman kohteen matkustaa. Espanjassa on kuitenkin se hyvä puoli, että suurimmassa osassa kohteista pääsee matkustaman hyvinkin monipuolisesti. Esimerkiksi moni Espanjan kohteista tarjoaa mukanaan sekä kaupunkiloman ja rantaloman, joten kohdetta ei loppujen lopuksi tarvitse edes miettiä liian tarkasti.

Malaga sijaitsee Etelä-Espanjassa ja onkin yksi Espanjan monipuolisimmista kohteista. Malagassa pääsee nauttimaan täydellisestä kaupunkilomasta ja rantalomasta samaan aikaan. Picasson kotikaupunkina Malaga tarjoaa myös suuren määrän kulttuuria ja erilaisia nähtävyyksiä. Malagasta pääsee myös helposti junalla sen viereisiin pienempiin kyliin, kuten Benalmadenaan. Benalmadena tarjoaakin todella kauniin sataman ja tunnelmallisen pienen kylän. Myös suomalaisten paratiisiin Fuengirolaan pääsee helposti yhdellä junalla, jos haluaa päästä nauttimaan hieman kotoisammasta tunnelmasta.

Barcelona on taas kansainvälisesti Espanjan suosituin lomakohde, joka antaakin monipuolisesti tarjontaa jokaiselle. Barcelonassa pääseekin nauttimaan silmiä hivelevästä arkkitehtuurista ja upeista taidegallerioista. Barcelona onkin kulttuurimatkailijan paratiisi, nimittäin siellä ei nähtävyyden lopu kesken useammankaan käynnin jälkeen. Kiireiseen kaupunkilomaan on myös Barcelonassa helppo yhdistää muutama aurinkoinen rantapäivä ja maalaismatka. Barcelonan ympäristössä sijaitseekin muutamia pieniä maalaiskyliä, joissa pääsee näkemään todellisen espanjalaisen elämän. Noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta sijaitsee taas tunnettu vuoriluostari, josta avautuu upeat maisemat koko Andalusian ylle. Barcelonan lisäksi luonnollisesti Espanjan pääkaupunki Madrid tarjoaa vaikka kuinka paljon nähtävää ja koettavaa.

Rentouttavalle aurinkomatkalle taas usein suunnataan Kanarian saarille. Kuten aiemmin kävikin ilmi, niin jokaisella Kanarian saarella on omat teemansa, joten saarista löytyykin valinnanvaraa. Teneriffa on saarista kaikkein korkein ja siellä sijaitseekin maailman kolmanneksi korkein toiminnassa oleva tulivuori. Gran Kanaria on taas niin sanottu pikkumantere, eli se muistuttaa kaikkein eniten Espanjan mannerta. Fuerteventura on taas surffaajien ja rantaleijonien paratiisi, nimittäin saarella sijaitsee monta toistaan upeampaa valkoista hiekkarantaa. Lanzarote on taas saarista kaikkein tuliperäisin ja siellä voi jopa grillata ruokaa graatereilla.

Vappu

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Loma Liikematkat