Kevyesti matkustaminen

Kevyesti matkustaminen

Reissuun pakattaessa, edes niille muutaman päivän kaupunkilomille, tulee useasti survottua matkalaukku täyteen monia asuvaihtoehtoja – niinkin monia, ettei päiviä edes ole tarpeeksi. Loppujen lopuksi reissun jälkeen huomaat, että niistä kymmenestä asuvaihtoehdosta olet käyttänyt ehkäpä vain kolmea. Moni ostaakin vaatteita sillä periaatteella, että “Tätä tulen sitten käyttämään, kun menen Italiaan rantalomalle!” No.. Monesti se värikäs mekko jää käyttämättä ja päälle tulee laitettua jotain tuttua ja turvallista.

Itselleen kannattaa siis olla rehellinen ja ottaa reissuun mukaan vain luottovaatteita, jotka päällä tunnet olosi mukavaksi. Luottovaatteisiin perustuva pakkaaminenkin sujuu paljon nopeampaa, kuin uusien asukokoelmien keksiminen!

Mitä pakata mukaan?

Seuraava kysymyksesi varmaan on, että mitäpä sitten pakata mukaan, että reissusta selviää kunnialla kotiin. Toki kohde ja sääolosuhteet vaikuttavat jonkin verran, mutta yleisesti tämä lista toimii melkoisen hyvin:

  • mustia, valkoisia ja harmaita peruspaitoja tai -toppeja
  • perusfarkut tmv. alaosa
  • lämmin pitkähihainen
  • joka päivälle puhtaat alusvaatteet
  • tärkeimmät hygieniatuotteet (mm. deodorantti, kosteusvoide, hammastahna, hammasharja, hiusharja, naisten kohdalla tärkeimmät meikit ja muut itselle ehdottomat tuotteet kuten lääkkeet tmv.)
  • puhelimen laturi
  • kamera

Perussääntönä toimii, että ota mukaan (mitä vaatteisiin ja asusteisiin tulee) hyvin yksinkertaisia kappaleita. Nimittäin tässä kohtaa helpottaa, jos on ottanut mukaansa niitä aiemmin mainittuja luottovaatteita, joita on helppo sitten keskenään yhdistellä.Itse matkaan lähtiessä kannattaa myös pukeutua niin sanotusti viisaasti. Eli ne eniten tilaa vievät vaatteet päälle, ja vähiten tilaa vievät käsimatkatavaroihin pakattavaksi! Ja toki kannattaa muunnella tätä listaa aina matkan tarkoituksen mukaisesti – työmatkalle mukaan esimerkiksi kauluspaitoja ja paljon kävelyä vaativalle kaupunkilomalle vaihtokengät ja niin edelleen..

Mitä pakata mukaan?

Miten pakata tavarat?

Pakattaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten vaatteensa pakkaa. Tilaihmeitä saa aikaan, kun viikkaa ja asettelee vaatteet huolellisesti. Osa tykkää viikata vaatteet laukkuun perinteisellä tavalla, mutta erittäin tehokas keino on ensin asetella vaate tasaisesti jollekin alustalle ja sitten kääriä se pienelle ja tiukalle rullalle. Tällä tavoin vaate pysyy yllättävän rypyttömänä ja vie todella vähän tilaa. Jos kassista löytyy vaihtokengät, voi niiden sisään survoa esimerkiksi alusvaatteita, tällä tavoin myös kengän muoto pysyy normaalina. Mitä hygieniatuotteisiin tulee, kannattaa katsoa tarkasti, ettei ota mukaan tuotetta, jonka kyljessä lukee enemmän kuin 100ml. Jos se on enemmän, tullaan se mitä luultavimmin heittämään roskiin vaikkei tuotteen sisällä olisikaan enää jäljellä kuin vaikkapa 50 millilitraa. On hyvä idea ostaa vaikkapa matkoille tarkoitettuja pullosettejä, joihin voi itse määritellä tarvittavan määrän tuotteita.Muista tarkistaa aina lentoyhtiösi painorajoitukset ihan vain varalta, mutta yleisesti ottaen käsimatkatavaraa mahtuu paljonkin mukaan, yleensä noin 8-10 kiloa. Jos mukanasi on lentolaukku, kannattaa miettiä myös sen painoa, sillä esimerkiksi vanhanaikaiset laukut voivat painaa huomattavan suuren määrän! Käsimatkatavaran lisäksi kannattaa myös hyödyntää sallittu pikkulaukku, joka voi olla käytännössä mitä tahansa, kunhan se mahtuu edessä olevan istuimen alle.

Kevyesti pakkaamisen edut

Pelkkien käsimatkatavaroiden mukaan ottaminen nopeuttaa matkustamista huomattavasti, sillä voit kirjaimellisesti kävellä suoraan turvatarkastuksen läpi kohti lähtevää konettasi vastaavaa porttia. Ja taas saapuessa kohteeseen, voit kävellä suoraan koneesta lentokentän ulkopuolelle ilman laukkujen odottamista. Käsimatkatavaroilla matkustaessa säästää myös sievän pinon rahaa!Kevyen pakkaamisen salaisuus on siis pitää asukokonaisuudet yksinkertaisina ja helposti yhdistettävinä. Tulet kiittämään itseäsi kevyestä repusta niin reissulla kuin kotiin palatessasi – sisällön voi suurin piirtein nakata pyykkikoriin ja heittäytyä sohvalle makaamaan. Voilà! Purkamaton laukku ei enää vaani viikkoja makuuhuoneesi nurkassa!

Vappu

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Loma Liikematkat