Lomalle Kuubaan

Lomalle Kuubaan

Lomalle Kuubaan

Kuuba on tunnettu maan viisikymmentäluvun autoista sekä tietenkin taivaallisista sikareista. Vaikka maan johto onkin kuuluisa sosialistisesta toiminnastaan, joka vuosi Kuuba vetää puoleensa miljoonia turisteja ympäri maailmaa ja ei ihmekään. Keskellä Karibian merta oleva saari takaa trooppisen ja eksoottisen loman sitä kaipaavalle. Mitä tekemistä Kuubassa sitten onkaan? Keräsimme kokoon pari kohdetta mitä ei todellakaan kannata missata Kuuban reissulta ja myös pari vinkkiä, miten tehdä lomastanne mahdollisimman helposti sujuva, joten stressin voi jättää tänne kylmään pohjoiseen ja suunnata huoletta Karibian valkoisille hiekkarannoille.

Ennen matkalle lähtöä

Ensimmäinen asia mikä kannattaa hoitaa kuntoon ennen reissuun lähtöä on tietenkin paikallinen valuutta. Useimmiten ulkomaille lähdettäessä voi jo Suomesta käsin vaihtaa kohdemaan valuuttaa valmiiksi, mutta tämä ei ole mahdollista, jos Kuubaan on matkalla. Valtion valuuttana turisteille toimii peso convertible, joka poikkeaa paikallisten valuutasta paljonkin. Toisin sanoen, turisteille on oma valuutta ja paikalliset käyttävät omaa pesoaan. Turisti pesoa ei ole laillista viedä Kuuban ulkopuolelle, joten raha on vaihdettava paikan päällä. Kannattaa muistaa ottaa kasa euroja tai USA:n dollareita mukaan käteisenä ja vaihtaa ne mahdollisimman nopeasti laskeutumisen jälkeen pesoiksi. Vaikka pankkiautomaatista voi myös nostaa rahaa tulee siihen suhteellisen iso palvelumaksu päälle, joten käteisen vieminen maahan on helpompi vaihtoehto. Kuten mainittu pesoa on laitonta vielä maan ulkopuolelle, joten pidä myös huolta, että kaikki pesot on käytetty ennen lentokoneeseen nousua.

Vaikka Kuubaan ei näin eurooppalaisella passilla viisumia tarvitsekaan, turistit tarvitsevat mukaansa turistikortin, jonka saa helposti joko Kuuban suurlähetystöstä tai jos sattuu asumaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella, homman voi hoitaa kätevästi myös postitse. Kunhan ei vain unohda hoitaa turistikorttia matkaan mukaan, kaiken pitäisi hoitua mutkattomasti.

Kuten aikaisemmin mainittu, Kuuba on ehkä eniten kuuluisa sen valtion kommunistisesta suuntautumisestaan. Tällä linjalla mennään myös kauppojen ja muiden ostosmahdollisuuksien kanssa. Kaupoissa eivät valikoimat päätä huimaa, joten kannattaa kaikki tarpeelliset hoitaa jo Suomesta mukaan, ja ehkä hieman extraakin. Esimerkiksi lääkkeitä ja tiettyjä hygieniatuotteita voi kaivaa kivien alta pitkäänkin tuloksetta, joten on hyvä miettiä nämä etukäteen siinä vaiheessa, kun matkalaukku on vielä auki Suomessa.

Tekemistä Kuuban saarella

Havanna on vuosi vuodelta suosiotaan kasvattava pääkaupunki. Kaupungin omalaatuinen arkkitehtuuri vetää turisteja puoleensa roppakaupalla. Havannan vanhakaupunki on erityisesti näkemisen arvoinen paikka. Plaza Vieja, vanha aukio tarjoaa turisteille värikkään kokemuksen. Aukio on reunustettu museoilla, taidegallerioilla sekä ravintoloilla. Vaikka näistä ravintoloista saa ruokaa, tietenkin valtion omistamissa ruokapaikoissa laatuhintasuhde ei luultavasti ole mikään parhain. Jos on paikallisen ruoan perässä kannattaa suunnata ennemmin Paladar-kylttien suuntaan. Paladarit ovat paikallisten omistamia pieniä kahviloita, joista saa mukaansa useimmiten myös herkullisen ruokaelämyksen musiikin soidessa taustalla ja sikareiden tuoksu terassilla. Mistä päästäänkin seuraavaan to-do listan asiaan.

Tekemistä Kuuban saarella

Tekemistä Kuuban saarella

Kuubalaiset sikarit. Jos pieni sauhuttelu ei lomalla haittaa, kannattaa antaa itselleen mahdollisuus päästä käsiksi näihin maailmankuuluihin sikareihin nyt kuin se mahdollisuus vielä on. Kuubalaiset polttavat sikareita kaikkialla ja niitä tullaan luultavasti turisteille kaupittelemaan jo kaduilla heti kätellyssä, mutta jos laatua ja aitoutta on vailla kannattaa pesot säästää viralliselle sikari kaupoille. Maailmanluokan sikarit maksavat mistä vain noin kymmenestä eurosta kolmeen kymppiin kappale. Jos itse et ole niin kiintynyt sikareihin niitä voi ostaa kuitenkin tuliaiseksi ja varmasti joku kotona on ikuisesti kiitollinen tästä harvinaisesta tuliaisesta.

Kun kaupungin hälinästä on selvitty ja aika on suunnata rannalle, kannattaa pitää mielessä Varadero. Siellä rantoja riittää silmänkantamattomiin, ja valkoiset hiekkarannat palmupuineen vievät kaikki huolet mennessään. Rommia, aurinkoa, rumbaa ja vesiurheilua unohtamatta, Varadero tarjoaa kaiken mitä voisit rantalomalta toivoakkaan.

Vappu

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Loma Liikematkat