Mihin kaupunginosaan Barcelonassa kannattaa suunnata?

Mihin kaupunginosaan Barcelonassa kannattaa suunnata?

Edellisessä “Mihin kaupunginosaan Barcelonassa kannattaa suunnata?” -osassa puhuimme Ravalista ja El Gòticista, tällä kertaa jatkamme Bornista, Barcelonetasta sekä Poblenousta.

Tyylikäs El Born

Bornin täytynee olla tyylikkäin ja korkeatasoisin naapurusto näistä ydinkeskustan alueista, eikä sen viehättävyyttä voikaan kieltää! Bornissa on suuri määrä hyviä ravintoloita ja baareja, paikallisia putiikkeja ja muutamia high-end-brändejä. Kaiken kaikkiaan se on erittäin tyylikäs alue, joka on myöskin pienen kävelymatkan päässä rannasta – tämä toki riippuu myös yöpymispaikan tarkasta sijainnista..

Santa María del Mar on goottilaistyylinen kirkko ihan Bornin asuinalueen reunama-alueella ja sen edustalta löytyy muutamia ravintoloita, joiden terasseilla on ihana nauttia katedraalin ja yleisestikin Bornin tunnelmasta. Toisessa päässä Bornin aluetta sijaitsee konserttitalo Palau de la Música Catalana, joka edustaa katalonialaista art nouveau -tyyliä. Rakennus on ilmiömäisen kaunis ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. Konserttitalolta merelle päin kävellessä löytyy matkan varrelta Picasso-museo, josta löytyy jopa 4251 Picasson teosta. Museon edustalla on lähestulkoon päivittäin pitkä jono, joten lippujen ostoa etukäteen kannattaa harkita.

Auringonpalvojien Barceloneta

Barcelonan päärannaksi nimetyllä Barcelonetalla vallitsee täysin oma rantakaupungille omainen tunnelmansa. Kylämaista tunnelmaa on havaittavissa ja paikallisiinkin törmää enemmän. Barcelonetalla vilisee tosin hyvin paljon turisteja ja paikalliset ovat melkoisen närkästyneitä huonosti käyttäytyviin turisteihin. Tästä ei toki tarvitse olla peloissaan, vaan lähinnä ymmärtää paikallisten tilanne ja käyttäytyä heitä kohtaan kunnioittaen. Heinäkuussa ja elokuussa ranta on tupaten täynnä ihmisiä, mutta jos ihmismäärä ei haittaa, on se oiva paikka auringonottoon ja vedessä virkistäytymiseen kesän helteillä.

Etenkin ranta-alueella kulkee paljon riksoja, ns. taksipyöriä, joiden kyydissä pääsee näkemään turistikohteita vielä turistibusseja hieman lähempää. Se on hieman hinnakkaampaa, mutta saat henkilökohtaisen oppaan ja hauskan kokemuksen. Kaikki pyöräilijöistä eivät ole paikallisia, mutta ovat asuneet täällä vuosikausia ja tuntevat kaupungin kuin omat taskunsa!

Barceloneta on oikein oiva alue yöpyä, etenkin kesällä säiden suosiessa. Liikkuminen sieltä muualle ei ole hankalaa eikä aikaa vievää, vaikka toki se lisää matkaan hieman metrejä ja minuutteja.

Poblenou

Poblenoun kaupunginosa on vanha tehdas- ja työläisalue, joka on alkanut pikku hiljaa vetämään muidenkin kuin paikallisten suosiota. Liian moni turisti sinne ei ole vielä kuitenkaan löytänyt, joten tunnelma on edelleen säilynyt hyvin autenttisena.

Poblenousta löytyy täysin oma kävelykatunsa, Rambla del Poblenou, joka ulottuu Diagonalilta aina rantaan saakka. Kävelykadun keskivaihe on se kaikkein eläväisin, ja sieltä löytyy paljon hyviä ravintoloita ja pikkuliikkeitä. Paikalliseen tapaan ramblalla vilisee niin vaareja kuin pikkulapsiakin yömyöhään asti.

Toinen positiivinen asia Poblenoussa ovat rannat. Ensinnäkin rantaviivaa löytyy todella pitkästi ja ne ovat rauhallisempia ja tilavampia kuin pääranta-alueella. Ja jos urheilusta tykkää, Poblenoun ranta-alueelta löytyy myös paljon lentopalloverkkoja, joita ei taas niin paljoa näe Barcelonetalla.

Jos shoppailemaan haluaa, on alueella kaksi suurta ostoskeskusta. Toinen on nimeltään Les Glòries, joka on noin vain vuosi sitten rempattu ja nykyään hyvin viihtyisä osittain ulkoilmoissa toimiva ostoskeskus. Toinen näistä, Diagonal Mar -ostoskeskus, joka on hieman suurempi kuin Les Glòries, löytyy Diagonalin toisesta päästä rannan läheisyydestä. Molempien ostoskeskusten sisältä löytyy elokuvateatterit ja paljon ravintoloita. Jos siis shoppailuhammasta kolottaa, saa näissä kahdessa paikkaa päivän kulumaan helposti!

Poblenou on ihanan rauhallinen alue ja etenkin jos vanhan keskustan pienet kadut ovat jo tuttuja, on Poblenou ihanan tasapainoinen ja rauhallinen vaihtoehto lomasta nauttimiseen. Alueesta on mahdottoman hankalaa keksiä pahaa sanottavaa!

Vappu

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Loma Liikematkat