Mihin kaupunginosaan Barcelonassa kannattaa suunnata?

Mihin kaupunginosaan Barcelonassa kannattaa suunnata?

Aiemmin olemme käyneet läpi koko Ciutat Vellan, Barcelonetan sekä Poblenoun – tällä kertaa puhumme viimeisistä kolmesta tärkeästä asuinalueesta Eixamplesta, Poble Secistä ja Gràciasta.

L’Eixample

Eixample on heittämällä yksi upeimpia asuinalueita Barcelonassa. Se on hyvin laaja ja suosittu alue, mutta siellä tuskin koskaan tuntuu varsinaisesti joutuvansa väkijoukon jalkoihin. Eixamplelle ominaista ovat leveät kadut, ruudukkomallinen rakentaminen ja moderni tyyli. Nimi “L’Eixample” tarkoittaa katalaaniksi laajennusta ja se onkin aikoinaan rakennettu yhdistämään Ciutat Vella sekä Gràcia toisiinsa.

Sen lisäksi, että Eixamplesta löytyy tärkeitä nähtävyyksiä kuten Sagrada Familia, Casa Batlló ja Casa Milà, on se käymisen arvoinen ravintolakulttuurinsa ja arkkitehtuurinsa vuoksi. Leveä pääkatu Passeig de Gràcia, joka alkaa Gràcian asuinalueen alaosasta ja päättyy Placa Catalunyan aukiolle, on sanoinkuvaamattoman kaunis katu. Sen varrelta löytyy paljon luksusliikkeitä, mutta myös kaikki perinteisimmät liikkeetkin.

Alueelta löytyy siis aiemmin mainittu maailmankuulu Antoni Gaudìn suunnittelema kirkko Sagrada Familia, jonka arvioidaan valmistuvan vuonna 2026, jolloin Gaudìn kuolemasta tulisi kuluneeksi 100 vuotta. Kirkko on ehdottomasti käymisen arvoinen jonoista ja ihmismäärästä huolimatta. Sisälle astuessa paljonkin arkkitehtuuria nähnyt ihminen kokee kylmiä väristyksiä, sillo kirkko on ehdottomasti ainut laatuaan.

Sagrada Familiasta lähemmäs rantaa mennessä tulee vastaan jylhän näköinen Arc de Triomf, joka on Barcelonan oma versio Pariisin riemukaaresta. Siitä taas vielä vähän alaspäin kävellessä löytyy Barcelonan ensimmäinen ikinä rakennettu julkinen puisto Parc de la Ciutadella, joka lasketaan kylläkin jo osaksi Ciutat Vellaa. Puistosta löytyy pieni järvi, eläintarha ja siellä järjestetään muutenkin paljon tapahtumia. Etenkin hipit tykkäävät viettää siellä aikaa harrastaen kaikennäköistä aina joogasta jonglööraukseen.

Nouseva kaupunginosa Poble Sec

Montjuicin vuoren viereen sijoittuva Poble Sec on hiljalleen suosioon nouseva kaupunginosa alhaisien vuokriensa takia. Alueelta ei löydy kauheasti mitään erikoisempaa nähtävää, mutta yleiseen ajanviettoon se sopii täydellisesti.

Alueelta löytyy ravintolakatu nimeltä Carrer de Blai, joka on siis kävelykatu, jonka keskiosa on täynnä pintxo-tyylisiä ravintoloita. Tämäntyyppiset ravintolat toimivat niin, että saat lautasen käteesi ja saat vapaasti valikoida tiskillä olevien tapaksien joukosta ne houkuttelevimmat ja lopuksi maksat pintxoista jääneiden puutikkujen määrän mukaisesti. Yleensä yksi pintxo maksaa yhden euron ja monesti ravintoloilla saattaa olla yhteistarjouksia, joilla voi saada esimerkiksi pienen oluen sekä pintxon halpaan yhteishintaan. Ravintolat täyttyvät nopeaa etenkin viikonloppuisin, joten kannattaa olla ajoissa!

Yhdellä Carrer de Blain sivukaduista sijaitsee tapasbaari Quimet y Quimet, jossa itse ruokaguru Anthony Bourdainkin on käynyt ja kehunut sen maasta taivaisiin. Quimet y Quimet on nimenomaan tapasbaari ja kannattaa varautua siihen, että tässä ravintolassa ei pääse istumaan. Ravintolalla on asiakaspaikkoja vain noin 20, mutta ihmiset vaihtuvat melkoisen nopeaa. Suurin osa asiakkaista käy siellä syömässä vain muutaman tapaksen ja juomassa muutaman lasin viiniä ja sitten matka jatkuu taas, joten jos ulkopuolella näyttää olevan pitkä jono, se yleensä kaikkoaa nopeaa.

Gràcia – paikallisten keskittymä

Tämä Gràciaksi kutsuttu alue oli ennen oma erillinen kylänsä, kunnes se liitettiin L’Eixamplen alueen avulla vanhaan keskustaan Ciutat Vellaan. Gràciassa on siis säilynyt kylämäinen tunnelma ja paikallisia tapaa enemmän kuin missään muussa näistä keskustan tärkeimmistä alueista. Alue tunnetaan myös erittäin muodikkaana, jossa vaikuttaa aktiivinen ja politiikasta kiinnostunut yhteisö.

Ravintolat ja yöelämä ovat tärkeitä asioita Gràcian katukuvassa ja kulinaristin kannattaa ehdottomasti suunnata tälle alueelle illalliselle. Ravintoloita, kahviloita ja baareja löytyy joka nurkalta! Iltaisin Gràcian lukuisat aukiot heräävät henkiin, kun paikalliset saapuvat viettämään iltaa muutaman lasillisen merkeissä.

Gràcian alueella järjestetään kuuluisa viisi päivää kestävä festivaali, jossa kilpaillaan katujen koristelulla. Tämä Festa Major De Gràciaksi kutsuttu festivaali tarjoaa autenttisen katalonialaisen kokemuksen, kun kadut täyttyvät paikallisesta juhlakansasta. Tarjolla on musiikkia, ruokaa ja juomia.

Gràcian alueelta löytyy myös kuuluisa Gaudín suunnittelema puisto Parc Güell, joka on noin 15 minuutin kävelymatkan päässä ihan Gràcian keskustasta.

Vappu

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Loma Liikematkat