Mihin kaupunginosaan Barcelonassa kannattaa suunnata?

Mihin kaupunginosaan Barcelonassa kannattaa suunnata?

Kun lomaa suunnittelee Barcelonaan, on tärkeää huomioida yöpymispaikan sijainti, sillä se saattaa osittain vaikuttaa siihen, miten loma ylipäätänsä sujuu. Monesti matkustaessa on tärkeää, että majoitus on erittäin keskeisellä paikalla keskustassa, mutta Barcelonassa sillä ei ole niin väliä, sillä kävelymatkat ovat lyhyitä, metrot ja bussit kulkevat suhteellisen hyvin sekä taksilla suhailu on todella edullista etenkin meille suomalaisille. Siispä asuinalueen valinnassa kannattaa keskittyä enemmän siihen, mitä ympäristöltä ja sen tunnelmalta hakee.

Tässä ensimmäisessä osassa keskitymme Barcelonan vanhan kaupungin kahteen tärkeimmistä naapurustoista eli Ravaliin ja Gothiciin.

Raval – Barcelonan versio Helsingin Kalliosta

Ravalin täytynee olla vanhan kaupungin osista se värikkäin ja vähiten turisteja vilisevä naapurusto – syynä tähän lienee se, että vielä 90-luvulla turistien ei edes suositeltu menevän sinne. Syinä olivat prostituutio, huumeet sekä varkaudet. Barcelonan vuoden 1992 kesäolympialaisten jälkeen kuitenkin kyseiset ongelmat alkoivat näyttää vähän positiivisempaa valoa ja paljon nuoria ihmisiä löysi tiensä Ravaliin halpojen vuokrien takia. Klassisesti Ravalista tuli niin maahanmuuttajien, hipstereiden kuin taiteilioidenkin valloittama rappioromanttinen, mutta muodikas kaupunginosa. Näin kävi esimerkiksi Lontoon Shoreditchissä, joka aiemmin oli kaupunginosa minne kukaan ei halunnut suunnata, kunnes hipsterit ja taiteilijat löysivät sen ja muokkasivat kaupunginosan maineen uusiksi.

Ravalissa asuu yhä edelleen paljon maahanmuuttajia ja nuoria, ja hintataso on yhä alhaampi kuin muissa vanhan kaupungin osissa. Siellä on paljon mielenkiintoisia baareja ja ravintoloita, eikä vintage-tyylisistä liikkeistä ja taiteesta ole myöskään puutetta. Naapuruston Plaça dels Àngels -nimiseltä aukiolta löytyy Barcelonan nykytaiteen museo MACBA, jonka edusta suhisee skeittaajia ja mukaan mahtunee muutama jammaava katutanssijakin. Museon reunalta löytyy useampi terassi, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta, kylmistä juomista ja aukion ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Jos rauhaa ja harmoniaa hakee, ei välttämättä kuitenkaan kannata suunnata Ravaliin yöpaikkaa hakemaan, sillä rehellisesti sanottuna kadut voivat olla hyvin äänekkäitä, monesti yötä päivää. Jos kuitenkin tykkää yöelämästä ja muutenkin menosta ja meiningistä, on Raval erittäin hyvä vaihtoehto sijaintinsa ja hintatasonsa kannalta. Ja missä ikinä päätyykään yöpymään, kannattaa Ravalissa ehdottomasti viettää aikaa edes parin tunnin kävelyn verran, onhan se kuitenkin hyvin ikoninen kaupunginosa Barcelonan katukuvassa.

El Gòtic – vanhan kaupungin keskus

Kuten otsikosta ilmenee, on Gòtic Barcelonan vanhan kaupungin keskus ja sieltä löytyy suurin osa hallinnollisista rakennuksista. Arkkitehtuullisesti alue on hyvin keskiaikainen ja alueelle on mukavaa lähteä vain seikkailemaan ja antaa kapeiden historiaa huutavien katujen viedä mennessään. El Gòticissa on siis paljon tunnelmaa, mutta myös suurin osa turisteista löytyy sieltä eikä paikallisia paljoa näe. Jos kammoaa tätä ajatusta, ei tule ehkä yöpyä Gòticissa. Jos taas keskeinen sijainti ja keskiaikaisten rakennusten luoma romanttinen tunnelma houkuttelee, on Gòtic hyvä vaihtoehto. Sieltä löytyy paljon nähtävää, kuten Barcelonan pääaukio Placa Catalunya, yöelämää ja klubeja kuhiseva Placa Reial, upea goottilaistyylinen katedraali Barcelona Catedral ja yksi suosituimmista ostoskaduista nimeltä Portal de l’Angel. Alue on kaikista Barcelonan asuinalueista se turistisin, joten siellä myös myydään paljon turistikrääsää ja monet ravintolat pelaavat vain sijainnin tarjoamalla valttikortillaan. Kannattaa siis hieman selvitellä ravintoloista etukäteen, jottei päädy syömään pakasteesta vetäistyä paellaa tuplahinnalla varustettuna. Mutta googlettelu myös kannattaa, sillä toki alueelta löytyy myös todellisia aarteita. Yksi mainitsemisen arvoinen paikka on Sensi Tapas, jossa he tekevät perinteisiä ja ei niin perinteisiä tapasannoksia omalla herkullisella ja näyttävällä tyylillään. Sensi-ravintoloita on yhteensä neljä kappaletta, joista kukin kulkee hieman eri konseptilla ja nimellä, herkullisia kaikki.

Eli tekemistä ja tunnelmaa Gòticissa kuitenkin riittää ja liikkuminen joka suuntaan tältä alueelta on todella helppoa.

Vappu

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Loma Liikematkat