Mitä tehdä ja minne mennä Göteborgissa?

Mitä tehdä ja minne mennä Göteborgissa?

Göteborg, Ruotsin toiseksi suurin kaupunki on täynnä elämää ja tekemistä. Kaupunki on tullut tunnetuksi teollisuuskaupunkina, jossa valmistetaan muun muassa Volvoja.  Se on kuitenkin paljon muutakin – Göteborg tarjoaa kulttuuria, urheilua, kulinaristisia kokemuksia ja aktiviteetteja koko reissun ajaksi.

Nauti ydinkeskustan vilskeestä shoppaillen

Göteborg on mahtava kohde suurkaupungin vilinästä nauttimiseen. Suuri osa keskusta-alueesta on varattu vain jalankulkijoille, ja sieltä löytyy kaikkea, mitä vain kuvitella saattaa. Innerstadenissa, eli ydinkeskustassa voit heittäytyä shoppailun huumaan kierrellen pieniä putiikkeja ja liikkeitä pysähtyen välillä virkistävälle lasilliselle johonkin alueen lukuisista baareista tai kahviloista.

Kungsportsavenyn, tuttavallisemmin vain Aveny, on korkealaatuisen designin ystävien paratiisi. Kadun varrelle on keskittynyt pitkät rivit toinen toistaan houkuttelevampia, tunnettujen brändien liikkeitä. Täältä löydät huippumuotia vaativaankin makuun. Jos päivä sattuu olemaan kylmä tai sateinen, voit pujahtaa sisään myös johonkin keskusta-alueen lukuisista kauppakeskuksista. Niissä päivä lentää kuin siivillä kauppoja kierrellen ja näyteikkunoita ihaillen. Ruotsalainen muoti on tunnettua maailmalla – käytä tilaisuus hyväksesi ja hanki uusia vaatteita kaappiisi tai kauniita sisustustuotteita kotiisi. Hintataso on melko samaa luokka kuin kotimaassammekin, mutta alennusmyyntien aikaa varsinkin vaateliikkeissä voi tehdä todellisia löytöjä. Esimerkiksi Nordstan-tavaratalo antaa vierailijalleen todella kattavan valikoiman erilaisia liikkeitä ja tuttuja merkkejä. NK-tavaratalo aivan keskustan sydämessä sen sijaan tarjoaa ihailtavaksi huippumuotia ja luksusmerkkejä.

Aktiivinen viikonloppu Göteborgissa

Göteborgin reissuun kannattaa mahduttaa vierailu Lisebergiin, Pohjoismaiden suurimpaan huvipuistoon. Puistossa vierailee vuosittain kolme miljoonaa ihmistä, ja se tarjoaa viihdykettä vaikka koko päiväksi. Alueelta löytyy hurjia laitteita, jotka takaavat adrenaliinin syöksymisen suonissa, sekä paljon muuta ohjelmaa. Voit tutustua puistoon tarkemmin täältä. Musiikin ystävälle kaupungista löytyy useita mielenkiintoisia kohteita. Oopperatalolla voi uppoutua dramaattiseen oopperan maailmaan, ja klassisen musiikin arvostajat pääsevät nauttimaan tasokkaista konserteista. Lisäksi useat tanssiesitykset ja musikaalit kuuluvat ohjelmistoon. Suuria pop- ja rock-maailman tähtiä sen sijaan voi päästä kuulemaan Ullevin stadionilla ja Scandinaviumilla. Kaupunki on täynnä myös pieniä klubeja, joissa live-musiikki tahdittaa iltaa. Yksi suosituimmista paikoista jazzin ja bluesin kuulemiseen on legendaarinen Nefertiti. Penkkiurheilija ei joudu pettymään kaupungissa. Kesäisin pääset kannustamaan Euroopan menestyneintä jalkapallojoukkuetta, IFK Göteborgia, livenä Ullevin stadionilla. Joukkue pelaa siellä All Svenska –sarjan pelejä, ja toisinaan stadionilla nähdään myös Euroopan liigan otteluita.  Stadionilla on oivat puitteet muihinkin lajeihin. Voit osua paikalle seuraamaan muun muassa yleisurheilun tapahtumia tai vaikkapa motocrossia. Scandinavium-halli sen sijaan on jääkiekkoilun mekka – jos jääurheilu saa sydämesi sykkimään, suuntaa tänne. Kun kaupungin vilinä rupeaa pitkästyttämään, ota suunnaksi saaristo. Meren rannalla sijaitsevasta Göteborgista pääsee näppärästi vierailemaan rannikon edustan saaristossa. Satamasta lähtee lauttoja, jotka vievät vieralijat päiväretkille saaristoon viettämään mukavia hetkiä raittiissa ulkoilmassa vaikkapa piknikin parissa.


Aktiivinen viikonloppu Göteborgissa

Missä ja mitä syödä?

Göteborg tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja, mistä valita. Voit nauttia kaupungin runsaasta kansainvälisestä keittiöstä, tai voit valita perinteisen ruotsalaisen ruokaelämyksen. Ruotsalaiset lihapullat lienevät kaikkein tunnetuin ja rakastetuin annos. Yleensä ne tarjoillaan perunamuusin ja puolukkahillon kera. Erilaiset voileipäkakut ovat myös olennainen osa ruotsalaista keittiötä. Erityisen klassinen vaihtoehto on katkarapukakku.

Merenrantakaupunkina kalaruoat ovat kokeilemisen arvoisia. Suuntaa esimerkiksi Feskekörka-kalahalliin ja tilaa perinteinen silliannos salaatilla ja sipulilla höystettynä. Jos kaipaat hieman pehmeämpiä makuja, ruotsalaiset lohiannokset eivät petä. Suosittelemme graavilohen tai savulohen pohjalle koottujen annosten testaamista. Saluthallen-kauppahallin tienoilla Kungstorget-aukion lähettyvillä löytyy paljon myös paikallisten suosiossa olevia, kohtuuhintaisia ja hyviä ruokaravintoloita. Jos haluat viettää miellyttävän illan hyvää ruokaa syöden ystävien kesken, suuntaa tänne.

 

 

Vappu

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Loma Liikematkat