Mitä tehdä Madridissa

Mitä tehdä Madridissa

Jos mielit Espanjan lämpöön ja kaipaat lisäksi tekemistä ja vilskettä kauniissa kaupungissa, voi Madrid olla valintasi. Madrid ihastuttaa sen kauniilla puistoilla ja sillä, että sieltä löytyy erilaiset palvelut kaikille, mausta riippumatta. Madrid on rento kaupunki, johon on ihana matkustaa kaupunkilomalle arkea pakoon. Ennen matkaa kannattaa lukaista läpi vinkkimme, jotta osaat varautua kaupungin tarjoamiin mahdollisuuksiin. Näin et missaa mitään, vaan tiedät etukäteen, mihin kannattaa ainakin suunnata. Madrid on niin suuri kaupunki, että sen mahdollisuuksia kannattaa miettiä jo hyvissä ajoin. Pari päivää ei riitä Madridin tutkimiselle, joten jos matkasi tulee olemaan pikainen ja haluat kokea jotain hienoa matkallasi, tässä vinkkimme!

Nähtävää

Madrid tarjoaa jo itsessään nähtävää ilman sen kummempaa suuntausta tietyille nähtävyyksille. Kaupunki on kaunis ja kortteli toisensa jälkeen silmille on tarjolla kaunista katsottavaa. Suuntaa vaikkapa puistoon ihailemaan kaunista kesäpäivää ja pysähdy mihin tahansa matkan varrella olevaan kahvilaan. Jos kaipaat nähtävyyksiä, niitä riittää. Yksi suosituimmista nähtävistä kohteista on Prado. Se on komea museo, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. Museossa nähtäviä taideteoksia on niin paljon, että tuskin ehdit kaikkea näkemäänkään yhden käyntikerran aikana. Jos italialainen tai flaamilainen taide kiinnostaa, suuntaa tänne. Pradosta voit jatkaa matkaa sen takana komeilevaa El Retiro -puistoa kohti. Alue on aivan täydellinen kesäpäivän viettoon. Ota mukaan vaikka eväät ja käy ihailemassa puiston kauniita ruusuja ja puita. Puisto on ihana tapa rentoutua joko kävellen tai soudellen puistossa olevalla lammella. Oletko liikkeellä perheen kesken? Silloin kannattaa käydä katsastamassa Casa de Campo. Lapset tulevat olemaan innoissaan siellä olevista huvipuistosta ja eläintarhasta. Napatkaa mukaan uimapuvut, niin voitte samalla pulahtaa alueella oleviin uima-altaisiin! Tällä noin 1700 hehtaarin alueella on tavallista bongata eläimiä, kuten oravia, peuroja, lintuja ja jäniksiä.

Ruokanautinnot ja yöelämä

Madridin yöelämä on vauhdissa ympäri vuoden ja siksi sinne voi suunnata milloin tahansa. Yöelämää haluaville on tarjolla todella runsas valikoima erilaisia yökerhoja ja baareja. Yksi Madridin tunnetuista alueista on Chueca. Se on kohtalaisen rauhallinen päivisin, mutta muuttuu yöksi täysin päinvastaiseksi. Juhlia riittää ja tylsää ei täällä tule! Musiikki raikaa iloiset ihmiset ovat kerääntyneet kaduille pitämään hauskaa. Jos kovan musiikin ja vilskeen sijaan kaipaat rauhallisempaa viinihetkeä ravintolassa, onnistuu sekin. Käy katsomassa, löytyisikö La Latina- tai Paseo de la Castellana -alueilta sopivaa ravintolaa. La Latina on kaunis alue sen upeine kirkkoineen ja keskiaikaisine, kapeine katuineen. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä maistamassa kaupungin tapas-tarjonta. Pidä myös silmäsi auki, sillä tarkkasilmäiset voivat löytää La Latinan alueen parhaita ravintoloita, jotka ovat hyvin piilossa. Esimerkiksi Casa de Granada on yksi tällainen. Se sijaitsee hyvin piilotettuna, Calle Doctor Cortezon kuudennessa kerroksessa, mutta sieltä saa ehdottomasti kaupungin parhaat ruuat. Lisäksi sen hinnat ovat edullisia. Mikäs sen mukavampaa kuin ihailla kaupunkia korkealta, nauttien herkullisesta ruuasta ja sangriasta?

Ruokanautinnot ja yöelämä

Aiemmin mainittu Paseo de la Castellana on taas erilainen alue edelliseen verrattuna. Se on yksi Madridin pääkaduista ja kuten kuvitella saattaa, on se suuri ja vilkas. Kadun varrella on paljon ravintoloita, kauppoja ja korkeita rakennuksia. Mutta vaikka se onkin hyvin kaupunkimainen, löytyy sieltäkin rauhallisia puistonpenkkejä, joihin voit istahtaa kävelyn lomassa. Täältä pääset esimerkiksi Estadio Santiago Bernabeu -stadionille, joka on yksi maailman kuuluimmista jalkapallostadioneista. Eihän Madridiin mentäessä voi välttyä jalkapallolta, se mainitaan varmasti jossain matkasi aikana!

Vappu

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Loma Liikematkat