Monipuolinen ja aurinkoinen Barcelona

Monipuolinen ja aurinkoinen Barcelona

Etsitkö lomaasi varten rauhaa ja luontoa, mutta samaan aikaan kaupungin vilinäkin houkuttelisi? Espanjan ja tarkemmin sanottuna Katalonian itärannikolla sijaitseva Barcelona tarjoaa niin luontoa kuin kaupunkielämääkin. Kaupungin keskusta ei ole kovin suuri ja usein paikasta toiseen käveleminen on nopeampaa kuin itse metrolla liikkuminen. Kaupunkia ympäröi lännessä vuoret ja idässä kaikille tuttu Välimeri, jotka molemmat tarjoavat kaupunkielämän lisäksi monipuolisia aktiviteetteja ja vaihtoehtoja matkallesi.

Katalonian yllä

Jos vuoret, ja sen lisäksi kulttuuri ja vaeltaminen kiinnostavat, suosittelemme suuntaamaan luoteeseen kohti Montserratin vuorta, jossa sijaitsee vuodesta 1025 toiminut benediktiiniläisluostari. Barcelonan keskustastasta sinne pääsee helposti junalla ja Montserratin kupeeseen saavuttaessa voi valita nouseeko ylös funikulaarilla vai jalkain. Ylhäältä avautuvat jylhät ja henkeäsalpaavat maisemat Katalonian ylle. Mukaan kannattaa siis pakata kamera, rahaa (funikulaaria ja mahdollista kahvi/ruokataukoa varten) ja aurinkorasvaa varsinkin kesän polttavan kuumia kuukausia varten! Montserratista voi rakentaa omanlaisensa retken, sillä vuorelta löytyy monia vaellusreittejä, ravintoloita, ostosmahdollisuuksia ja tietenkin itse luostari.

Jos aikaa ei kuitenkaan ole pidemmälle päiväreissulle, kannattaa suunnata Barcelonaa lähellä oleville Tibidabolle tai Bunkers del Carmelille. Tibidabo on hyvä kohde esimerkiksi lapsiperheelle, sillä vuoren päältä löytyy huvipuisto, joten aika kuluu siivillä niin lapsilla kuin vanhemmillakin.

Jos kuitenkin haluaa lähteä vuorille rennommissa merkeissä ilman mitään kummempaa aktiviteettia, on Bunkers del Carmel hyvä vaihtoehto. Mukaan kannattaa ottaa pientä naposteltavaa Cava-pullon kera ja heittäytyä rentoutumaan paikallisten tapaan “siestalle” ja nauttia upeista maisemista! Ylhäällä bunkkereilla tuntuu siltä, kuin istuisi maailman reunalla.

Costa Brava ja muut rantakaupungit

Jos Barcelonaan tullessaan halajaa rantaelämää, vaihtoehtoja kyllä löytyy. Suoraan keskustasta pääsee helposti kävellenkin Barcelonan kuuluisimmalle rannalle Barcelonetalle. Se kuitenkin kuhisee turisteja etenkin kesän kiireisinä kuukausina, joten jos kaipaa enemmän rauhaa, kannattaa suunnata rannikkoa pitkin etelään tai pohjoiseen. Etelästä löytyy sateenkaarikaupunkina tunnettu Sitges, jossa on pienen rantakylän tunnelmaa ja vähemmän niitä aiemmin mainittuja turisteja. Kesäkuussa siellä järjestetään myös Gay Pride, josta se onkin hyvin tunnettu.

Pohjoisesta löytyy Costa Brava, joka ulottuu Blanesin kaupungista jopa Ranskan rajalle saakka. Jos aikaa siis on enemmänkin kuin päivän verran, kannattaa harkita auton vuokraamista, sillä se mahdollistaa pääsyn sellaisille rannoille, joille ei ilman omaa ajoneuvoa normaalisti pääsisi! Voitte vain kuvitella, millaisia paratiisirantoja rannikko sisälleen kätkee.

Toinen vaihtoehto pohjoiseen suunnattaessa taas on villisti hypätä junaan ja jäädä pois mukavan näköisellä ja oloisella rannalla. Rantaviivaa riittää ja rauhallisiakin rantoja löytyy jo 20 minuutin junamatkan päästä Barcelonan keskustasta.

Värikäs kaupunkielämä

Barcelona on siitä ihana kaupunki, että vaikka se kuhisee turisteja sekä paikallisia, on yleinen ilmapiiri hyvin rento ja iloinen. Sekin kertoo jotain, että paikalliset heittäytyvät lounaan jälkeen aiemmin mainitulle siestalle, eli parin tunnin lepotauolle ja osa liikkeistä ja ravintoloista jopa suljetaan siksi aikaa.

Barcelonasta löytyy laajasti ravintoloita, baareja ja yökerhoja jokaiseen makuun. Lisäksi ostosmahdollisuuksia on aina maailmanlaajuisista vaateketjuista vintage tyyppisiin pikkuliikkeisiin asti. Kannattaa miettiä mitä ja minkä tyyppistä lomaa itselleen etsii, ja lähteä rohkeasti selvittämään siltä pohjalta ravintoloita ja aktiviteetteja omaan makuun, sillä Barcelonasta varmasti löytyy kaikkea mitä ihminen voi lomaltaan hakea.

Hyvänä vinkkinä kattavaan kaupungin tutustumiseen toimii se, että rakentaa päiväohjelmat itselleen mieluisimpien asuinalueiden eli “barrioiden” ympärille. Näitä nimekkäimpiä alueita ovat Barri Gòtic, Born, Raval, Barceloneta, Gràcia, Poble Nou, Poble Sec sekä Eixample. Barri Gòtic on koko vanhan kaupungin keskus, ja sen oikealle ja vasemmalle puolelle sijoittuvat toiseksi tärkeimmät Born ja Raval, jotka muodostavat yhdessä Ciutat Vellan eli Barcelonan vanhan kaupungin. Nämä kolme aluetta ovat hyvin erilaisia ja niitä ehdottomia käymiskohteita, joilta luultavasti on myöskin hankala välttyä!

Koko vuotinen lomakohde

Tässä kyseisessä kaupungissa sanotaan olevan vain vaivaiset 55 sadepäivää vuodessa, joista jokainen ei todellakaan ole koko päivää kestävä sade, vaan aurinko ja sade saattavat pilkahdella ja kastella vuorotellen. Täytyy siis sattua erittäin huono tuuri, että koko Barcelonan loman ajan vettä kaatuisi niskaan! Talvellakin aurinko paistelee ja terasseilla on mahdollista nautiskella auringosta, kylmistä juomista ja herkullisista tapaksista.

Ihanteellisen sään lisäksi Barcelonaan voi muutenkin matkustaa ympäri vuoden, sillä ohjelmaa ja erilaisia juhlia riittää. Barcelona on siis kaiken kaikkiaan helppo kohde matkustaa ja jokaikinen tulee sen antimista takuuvarmasti nauttimaan!

Vappu

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Loma Liikematkat