Parhaat matkakohteet Venäjällä vuonna 2021

Parhaat matkakohteet Venäjällä vuonna 2021

Parhaat matkakohteet Venäjällä vuonna 2021

Venäjälle matkustaminen on Suomesta suhteellisen helppoa, sillä vaihtoehtoja kulkemiseen ovat niin junat, bussit, lentokone kuin laiva. Maan historia on erittäin mielenkiintoinen ja se näkyy myös nähtävyyksissä. Sen suuri koko myös mahdollistaa sen, että reissuja voi tehdä useampia ja ne voivat kaikki olla erilaisia. Kaupunkilomat ovat varmasti suosituin muoto retkelle, mutta junamatka voi olla myös erittäin kiinnostava tapa tutustua maahan. Matkan pääasiana voivat olla niin kulttuuri, ruoka kuin luonto ja voit myös yhdistellä ne kaikki samaan retkeen helposti. Venäjällä on näiden lisäksi myös rantoja, mutta se ei kuitenkaan ole suosittu vain rantalomapaikkana. Kun valitset kohdetta, kannattaa miettiä vaihtoehtoja ajankohdan ja omien mieltymysten mukaan. Esimerkiksi Moskova ja Pietari ovat suomalaisille matkaajille suosittuja kohteita ja ne sijaitsevat myös suhteellisen lähellä. Niihin on siis helppo matkustaa, eikä loman tarvitse olla useita päiviä pitkä, jos haluaa tehdä pienen irtioton arjesta. Jos kuitenkin haluat löytää aivan uudenlaisia kohteita, jatka lukemista niin esittelemme muutaman mielenkiintoisen kohteen.

Kazan

Jos haluat päästä näkemään unohtumattomia maisemia ja aivan omanlaistaan arkkitehtuuria, voimme suositella kaupunkilomalaisia suuntamaan Kazaniin. Tämä kaupunki sijaitsee Tatarstanin alueella, joka on Keski-Venäjällä. Se on myös erittäin vauras alue kaasun ja öljyn ansiosta, joten matkaajana tulet varmasti huomaamaan heidän panostuksensa rakennuksissa. Niitä on uusittu ja rakennettu lisää paljon ja niiden moderni tyyli on sellainen, mitä ei monissa muissa maissa ole. Kaupungissa järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja ennen matkaa kannattaa tarkistaa, onko jotain kiinnostavaa tulossa lähiaikoina. Kazan on erittäin tunnettu kauniista kaupungista, joten mahdollisuudet ostosten tekemiseen ovat myös hyvät ja kulttuuria sekä ruokaa löytyy jokaisen makuun. Siellä sijaitseva Kazanka-joki on myös suosittu kohde, jonka varrella on mahdollista myös pysähtyä ottamaan aurinkoa. Joessa ei kuitenkaan voi uida, joten rannalla olemisen ei kannata olla reissun ainoa aktiviteetti.

Alueella sijaitseva Kazanin kreml on varmasti jokaisen tänne matkaavan listalla, sillä kyseessä on myös Unesco-kohde. Kremlissä voit päästä näkemään monenlaisia rakennuksia ja kohteita, sillä se on kaupungin vanha linnoitus. Kohde on historiallinen ja jos olet yhtään kiinnostunut arkkitehtuurista, tänne kannattaa ehdottomasti mennä. Toinen kohde, joka pitää sisällään upeita rakennuksia, on kaikkien uskontojen temppeli. Tatarstan on erittäin monikulttuurillinen, joten tämä rakennelma yhdistää useamman eri uskonnon temppelin, kirkon ja moskeijan. Tämän kohteen vierailu kannattaa suunnitella hyvissä ajoin, sillä sisälle on mahdollista päästä vain kahtena päivänä koko vuoden aikana. Rakennuksia on kuitenkin mahdollista ihastella ulkoa, joten sisälle meneminen ei ole pakollista ja moni matkaaja ei edes suunnittele sinne menoa.

Jekaterinburg

Jekaterinburg

Jekaterinburg

Erityisesti historiasta kiinnostuneiden tulee ehdottomasti suunnata Jekaterinburgiin. Aiemmin tämä kaupunki tunnettiin nimellä Sverdlovsk ja se sijaitsee aivan Aasian ja Euroopan rajalla. Yksi kaupungin tunnetuimmista ja historiallisista kohteista on Jekaterinburgin verikirkko, joka tunnetaan siitä, että tsaari Nikolai II surmattiin siellä. Kirkko on rakennettu paikalle tämän jälkeen ja se on ehdottomasti hyvä kohde, jos haluat tutustua Venäjän historiaan ja nähdä sille tärkeitä paikkoja. Nähtävä ei kuitenkaan lopu tähän, vaat voit päästä vierailemaan puuluostarialueen luona, josta aiemmin mainitun tsaarin perhe löydettiin lopulta. Historian lisäksi kannattaa myös käydä kävelemässä Aasiassa. Voit nimittäin vierailla maan rajalla ja saada jopa todistuksen siitä, että olet astellut Euroopasta Aasiaan omin jaloin. Kyseessä on suuri kaupunki, joten ostosten tekeminen ja ruoka ovat varmasti suuressa osassa jokaisen matkaa. Kauniit maisemat ovat täällä myös taatut, joten et varmasti tule pettymään.

Vappu

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Loma Liikematkat