Tekemistä Gironassa

Tekemistä Gironassa

Usein monet suuntaavat suoraan lomalle Barcelonaan, tietämättä ollenkaan Barcelonan vieressä sijaitsevasta helmestä. Barcelona on tietenkin ikuisesti turistien rakastama kaupunkikohde, jossa riittää nähtävää ikuisuuksiin. Barcelona onkin loistava matkakohde, joka ei jätä turisteja kylmäksi. Kuitenkin, jos Barcelonassa on käynyt jo monta vuotta peräkkäin tai jos turistien jättiryhmät ahdistavat, niin kannattaa lähteä tutustumaan Barcelonan viereisiin kaupunkeihin. Barcelona lähiympäristö onkin täynnä toistaan upeampia ja pienempiä kaupunkeja, joista kaikista löytyy oma katalonialainen tunnelmansa. Katalonialainen tunnelma onkin yksi maailman lämpimimmistä, joka toivottaa turistit vuosi vuoden jälkeen aina yhtä tervetulleiksi. Pienemmissä kaupungeissa tämän tunnelman pääseekin kokemaan entistäkin paremmin. Kannattaa siis ehdottomasti tutustua näihin ihaniin kohteisiin seuraavaa lomaa suunnitellessa.

Yksi näistä kohteista onkin Girona. Girona löytyy vain sadan kilometrin päästä Barcelonasta ja on yksi kiinnostavimmista kohteista Kataloniassa. Girona onkin tämän koillisespanjalaisen maakunnan pääkaupunki, joka tarjoaa erittäin merkittävän kulttuurisen elämyksen. Täällä pääsee nauttimaan aidosta espanjalaisesta kulttuurista. Gironaan lentää myös todella edullisesti Suomesta, joten se onkin oiva pidennetyn viikonlopun lomakohde tai vaikkapa muutaman päivän vierailukohde Barcelonan tai Costa Bravan lomailla. Moni yhdistääkin kohteen juuri Costa Bravan rantalomaan, nimittäin rannikolta ajaa kaupunkiin alle tunnissa.

Girona antaakin todellisen annoksen kulttuuria menneisyytensä vuoksi. Kaupungissa on nähtävissä monen hallisijakauden jalanjäljet ja tämä kaupunki tarjoaakin erittäin monipuoliset menneisyyden juuret. Nämä juuret ovatkin muotoilleet kaupungin yhdeksi Espanjan tunnelmallisimmista. Kaupunki on nimittäin ollut aikoinaan roomalaisten, mauritien ja jopa juutalaisten hallissa. Nämä kaikki jäljet näkyvätkin edelleen kaupungin kaduilla. Kaupungin vanhat jäänteet ovatkin selvinneet pystyssä aikojen saatossa. Tästä kertookin vanhankaupungin muuri, joka on edelleen pystyssä alkuperäisessä muodossaan.

Gironan nähtävyydet

Gironassa

Gironassa riittääkin nähtävää historiansa puolesta vaikka kuinka paljon, mutta kaupunkiin voi myös lähteä ihan vain ihastelemaan sen tunnelmaa. Gironan nähtävyydet ovatkin oikeastaan kaikki, mitä kaupungissa on, nimittäin kaupungin katuja koristaa upeat vanhat ja värikkäät rakennukset. Todelliseen historian tuntuun kuitenkin pääsee parhaiten vanhassa kaupungissa ja sen kaduilla. Vanhakaupunki on yksi Euroopan lumoavimmista. Kuitenkin, jos haluaa vieläkin syvemmän otteen kaupungin kulttuurista ja historiasta kannattaa lähteä tutustumaan ainakin Sant Feliun kirkkoon, arabialaiseen kylpylään, juutalaiskortteliin, lukuisiin erilaisiin museoihin ja kaupungin lumoavaan katedraaliin. Katedraali onkin yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Katedraalin rakennusta aloitettiin rakentamaan jo 1000-luvulla, jonka jälkeen rakennustyöt jatkuivat monia vuosikymmeniä. Tämä katedraali yhdisteleekin omalla tavallaan monia erilaisia tyylisuuntia. Vanhakaupunki on erittäin kompaktin kokoinen, joten siihen onkin helppo tutustua ihan vain jalkaisin, jolloin myös pääsee ihastelemaan katuja kaikkein parhaiten.

Kuten aiemmin mainittiinkin, niin vanhankaupungin muurit ovat edelleenkin alkuperäisessä muodossaan. Muurien päälle pääseekin helposti kiipeämään, josta taas avautuu upea maisema koko kaupungin ylle. Muuri on oikealta nimeltään Pesseig de la Mura ja tarjoaa turisteille parhaan näköalapaikan kaupungissa. Muurille voi helposti lähteä vaikkapa aamu tai iltakävelylle. Hellettä rakastavat voivat tulla muurille reippailemaan myös päivällä. Iltaisin muurilta kuitenkin pääsee näkemään silmiä hivelevät kauniin auringonlaskun kaupungin ylle. Auringonlaskua voi vaikka lähteä odottamaan muurin läheisyydessä sijaitseviin puistoihin. Passeig Arqueologic, Jardins des Alemanys ja Jardins de les Pedreres tarjoavat loistavat lounaspuitteet piknikille. Puistoja koristaa myös kauniit puutarhat, joissa helposti viettää tovin ihaillen puutarhojen kasvillisuutta.

Muista myös kaikkien nähtävyyksien lomassa nauttia Girovan herkullisesta ravintolatarjonnasta. Girona onkin tunnettu sen hyvistä ja aidoista espanjalaisista keittiöistään. Täällä pääseekin syömään hyvin. Gironassa onkin runsain mitoin tarjolla espanjalaista rannikkoruokaa ja erilaisia tapaksia, jotka maistuvatkin hyvin turisteille.

Vappu

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Loma Liikematkat